Napao djevojku
0

Edward Furlong, zvijezda filma "Terminator 2", uhapšen zbog nasilja

Klix.ba
Edward Furlong (Foto: AFP)
Edward Furlong (Foto: AFP)
Zvijezda filma "Terminator 2" Edward Furlong izgubio je još jednu filmsku ulogu nakon što je uhapšen treći put zaredom zbog nasilja u porodici. Problematični glumac poznat po ulozi Johna Connora u filmu "Terminator 2 - Judgment Day" uhapšen je i zadržan u pritvoru u Los Angelesu, jer je fizički napao svoju djevojku, prenosi The New Zeland Herald.

Tridesetpetogodišnjak je zadržan i zbog još jedne tužbe koja se tiče porodičnog nasilja nad istom djevojkom. Furlongov advokat izjavio je kako još prikuplja infomacije o hapšenju te da se glumac već izjasnio da nije kriv. Saslušanje na sudu je zakazano za 25. januar.

Furlong je ranije uhapšen u oktobru 2012. godine nakon svađe na aerodormu u Los Angelesu sa svojom djevojkom, a potom opet u novembru zbog nanošenja tjelesnih povreda nepoznatnoj ženi kada je otpušten sa snimanja filma "Misled".

Ovaj put izgubio je ulogu u filmu "Other Plans".

"S obzirom na to da je Edward u zatvoru, gdje čeka saslušanje zbog dvije tužbe u vezi sa nasiljem u porodici, nismo u mogućnosti nastaviti sarađivati s njim prema ugovoru. Čekali smo predugo da riješi svoje probleme i sada je vrijeme da nastavimo snimati film bez njega", rekao je producent Joe Eckardt.