Showbiz
44

Ed Sheeran odlazi sa društvenih mreža: Želim gledati svijet svojim očima

Klix.ba
Ed Sheeran
Ed Sheeran
Engleski muzičar Ed Sheeran objavio je kako će "napraviti pauzu" od društvenih mreža jer je shvatio kako "svijet gleda kroz ekran, a ne svojim očima".

Pjevač je na svom Instagram profilu objasnio kako će iskoristiti slobodno vrijeme koje ima da putuje svijetom. Potvrdio je fanovima kako je njegov treći album u pripremi, te da je riječ o najboljem do sada.

Sheeran ima 16 miliona pratilaca na Twitteru i 5,5 miliona na Instagramu. Upravo je završio turneju u Aucklandu, Novi Zeland, te se želi odmoriti.

"Pravim pauzu od telefona, emailova i društvenih mreža. Imao sam nevjerovatnu 'vožnju' ovih pet godina i shvatio sam da svijet gledam kroz ekra,n a ne svojim očima, tako da koristim ovu priliku kada ne trebam biti nigdje ili raditi bilo šta, da putujem i vidim svijet koji sam propustio", napisao je.

Njegov drug album "x" osvajao je prva mjesta muzičkih lista u Velikoj Britaniji, Australiji i SAD-u, a bio je nominovan za kategoriju Album godine na Grammyju.

Sheeran je pokrenuo vlastitu izdavačku kuću Gingerbread Man Records, te je već potpisao ugovore sa Jamijem Lawsonom i Foyom Vanceom.