Uprkos bogatstvu brata
123

Dok Beckham uživa u bogatstvu njegova sestra prodaje polovnu odjeću da bi preživjela

Klix.ba
Lynne Beckham-Briggs, sestra slavnog nogometaša Davida Beckhama, našla se u teškim finansijskim problemima, a dio novca odlučila je skupiti rasprodajući dječije stvari putem Facebooka.

Beckham-Briggs (47), starija sestra nogometaša čije bogatsvo se procjenjuje na 339 miliona funti, dospjela je u fokus britanske javnosti kada je na svom Facebook profilu počela da rasprodaje korištenu dječiju odjeću, korištene kopačke za nogomet i dekice za bebe. Sve za nekoliko funti.

Britanski mediji otkrili su, nakon što je Beckham organizovao novogodišnju zabavu na koju je potrošio blizu 30 hiljada funti, da njegova sestra ima finansijskih problema, a mnogi se pitaju zašto joj slavni brat ne pomogne, budući da se njegovo bogatstvo procjenjuje na nevjerojatnih 339 miliona funti.

No, izleda da Beckham negoduje zbog konstantnih problema starije sestre, kojoj je već pomagao nekoliko puta. Prije gotovo 10 godina kupio joj je kuću za 250 hiljada funti, a koja se danas procjenjuje na blizu 470 hiljada.

Lynne se 1999. godine udala za Colina Everyja, s kojim ima troje djece, a vjenčanju je prisustvovao i David Beckham. Par se rastao 2011. godine, a nakon toga je svoju vjenčanicu prodala preko eBaya za samo 5,50 funti. Ubrzo nakon toga pronašla je novog partnera Kevina Briggsa, koji je potom završio u zatvoru, a ona je morala nastaviti s prodajom obiteljskih stvari, uključujući i obiteljski automobil.