Uoči koncerta u Zetri
181

Dobro raspoloženi Gipsy Kingsi stigli u Sarajevo, odmah se fotografirali s fanovima

D. J.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Gipsy Kingsi će ovog vikenda održati dugoočekivani i jedinstveni muzički spektakl u Sarajevu, a članovi legendarne grupe prije nekoliko trenutaka sletjeli su u glavni grad BiH.

Dobro raspoloženi i nasmijani članovi grupe fotografirali su se s fanovima koji su ih dočekali na sarajevskom aerodromu.

Iako su zvanični Kingsi nastupali ranije u Sarajevu, nisu nikada dolazili u punom sastavu i s vodećim frontmenom.

Na isključivo insistiranje Nicholasa Reyesa Kingsi će nastupiti sutra u Olimpijskoj dvorani Zetra.

"Sarajevo sam lično odabrao mimo turneje i želim se pokloniti toj publici. Poznajem historiju Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Jedva čekam da u kartu svojih turneja konačno upišem i Sarajevo", poručio je Reyes ranije.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Govoreći o onome što će donijeti na scenu sarajevske Zetre, Reyes ističe da publiku očekuje "noć za pamćenje koja se dešava jednom u životu" i nudi uvid "u dušu romske muzike".

"Muzika je važan dio romskog naslijeđa i na isti je način važan dio ljudskih života. Ljudi plešu i pjevaju uz našu muziku. Oni su pozadina ili čak baza ovog uspjeha", rekao je Reyes za Klix.ba.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Sarajevski koncert će također biti specifičan i po set listi. S obzirom na to da nije u sastavnom dijelu turneje koja će biti izvedena po već pripremljenom repertoaru, domaća publika će imati priliku da posluša presjek njihovih najvećih hitova iz cjelokupne karijere.