Showbiz
179

Dječak kojeg je usvojio Amar Jašarspahić Gile vratio se majci

Piše: M. N.
Šestogodišnji dječak Alen, kojem je poznati bh. pjevač i pobjednik "Zvezda Granda" Amar Jašarspahić Gile postao staratelj u oktobru ove godine, vratio se svojoj majci. Gile je formalno prestao biti njegov staratelj, ali i dalje ga pomaže finansijski i redovno se viđaju.

"Riječ je o tome da se Sudu javila dječakova majka Rahima, koja do sada nije imala uvjeta da se brine o njemu kao samohrana majka. Ja se užasavam napuštanja djece, jer koliko god da je teško mislim da se može naći načina da se djeca prehrane. Ali opet nisam ja taj koji treba da sudi, zato sam želio spriječiti neki stresan sudski proces, jer je u tim stvarima sud uvijek na strani bioloških roditelja. Pričao sam s djetetom, objasnio mu neke stvari i njemu je ljepše uz njegovu majku", rekao je Jašarspahić za Klix.ba dodavši kako mu mali Alen redovno dolazi u posjetu.

Jašarspahić i dalje brine o njemu iz vlastitih sredstava, a ne na teret države, jer je dječaka mnogo zavolio, kao i dječak njega. Da bi Alen ostao kod njega Gile je trebao pokrenuti postupak usvajanja, kojim se, između ostalog, zahtijeva da osoba koja usvaja dijete bude u bračnoj zajednici.

"Mogao sam se oženiti i pokrenuti to sve na sudu, ali mislim da je za dijete bolje da bude s majkom. Moju podršku će imati i dalje", rekao je Jašarspahić.

Podsjetimo, ovaj humani pjevač pomagao je ljudima tokom majskih poplava, te je preuzeo na sebe troškove školovanja sina jednog od stradalih rudara u jami Raspotočje. No, poput pravog humaniste, to ne ističe previše.