Nakon kritika
0

Depp se izvinio zbog neumjesnih komentara o silovanju

Sarajevo-x.com
Foto: Access Hollywood
Foto: Access Hollywood
Johnny Depp, zvijezda serijala "Pirati sa Kariba", se izvinio zbog "lošeg odabira riječi" poredivši svoje fotografisanje sa silovanjem.

U intervjuu koji je dao za "Vanity Fair" magazin, on je naglasio kako smatra da je "jednostavno čudno" biti meta fotografa i dodao kako "se tada osjećate kao da bivate silovani. Sve vrijeme."

On je priznao svoju pogrešku nakon kritika američke organizacije Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN), koja radi sa žrtvama seksualnog napastvovanja.

Depp se izvinio "za loš odabir riječi, u nastojanju da objasni osjećaj" i dodao da mu je "zaista žao ako je uvrijedio bilo koga, na bilo koji način".

"Shvatam da nema poređenja i jako mi je žao. U pokušaju da ispravim svoju grešku, molim vas prihvatite moje iskreno izvinjenje", kazao je slavni glumac, objavio je Daily Telegraph.

Za vrijeme intervjua Depp (48) je komentarisao kako se osjećao neugodno kada su zahtjevali od njega da pozira, ali da je novčana ponuda koju je dobio za to, olakšala posao.

On je rekao: "Kada god imate fotosesiju ili nešto slično tome, nekako je kao da se osjećaš otupljeno. Jednostavno tako, glupo."

Organizacija RAINN je prvenstveno kritikovala zvijezdu navodeći da "fotografisanje ponekad može biti jako napadno, ali se nikako ne može porediti sa silovanjem". Oni su prihvatili i jako cijene izvinjenje glumca.

Razgovarajući o honorarima u Holivudu Depp, zvijezda filmova, uključujući filmove "Edvard Makazoruki" I "Alisa u zemlju čuda" također je rekao: "Ukoliko će da mi daju glupi novac, ja ću ga uzeti. Moram da ga uzmem." Ipak, istakao je da ne uzima novac za sebe nego za svoju djecu.