Bez dlake na jeziku
0

Daniel Craig: Političari su idioti

Sarajevo-x.com
Daniel Craig, zvijezda novijih nastavaka o britanskom agentu Jamesu Bondu, čiji je film Girl With the Dragon Tattoo upravo počeo da se prikazuje u kinima, rekao je da su političari idioti i kreteni. U najnovijem intervjuu za magazin Men's Journal, Craig nije štedio političare, prenosi Huffington Post.

"Tony Blair je počeo kao niko do sada, podsjeća na događaje iz Mephista", rekao je Craig aludirajući na knjigu u kojoj se glumac dodvorava nacistima kako bi dobio nagradu.

"Političari su idioti i kreteni, tako i postaju političari. Mi smo glumci, mi smo fini jedni prema drugima. Oni bi jedni drugima zabili nož u leđa", dodao je slavni glumac.

Craig se osvrnuo i na to kako su slavne osobe uključene u politički život.

"George jednostavno zna o čemu priča i politički je angažovan. Ja to poštujem, inače, kad nemam šta da kažem, ja jednostavno ušutim, pustim da moj rad priča za sebe", rekao je Craig za svog kolegu Clooneya.

Poznato je da je bivši premijer Blair dovodio slavne osobe u svoj dom i uključivao ih u svoje kampanje. Jedna od zvijezda koja ga je kasnije ocijenila vrlo manipulativnim jeste i pjevač grupe Oasis Noel Gallagher.

Najveća interakcija između slavnih osoba i političara se ipak odvija u Sjedninjenim Američkim Državama. Matt Damon je 2008. godine bio velika podrška tadašnjem senatoru Baracku Obami, da bi ga zatim tri godine kasnije snažno kritikovao.