297 miliona fanova
180

Cristiano Ronaldo je javna ličnost s najviše pratilaca na društvenim mrežama

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski reprezentativac i zvijezda Real Madrida Crtistiano Ronaldo je javna ličnost s najvećim brojem pratilaca na društvenim mrežama.

Ronaldo ima ukupno 297 miliona pratilaca na društvenim mrežama te se našao iznad muzičkih zvijezda kao što su Justin Bieber, Taylor Swift, Katy Perry i Selena Gomez.

Portugalac prema podacima agencije Apple Tree Communications vodi na listi najpopularnijih osoba na društvenim mrežama zahvaljujući tome što na Facebooku, Instagramu i Twitteru ima čak 297 miliona pratilaca.

Iza sebe je ostavio kanadskog pjevača Justina Biebera kojeg prati 273 miliona ljudi, dok je na trećem mjestu američka pjevačica Taylor Swift sa 262 miliona pratilaca.

Pomenuti podaci govore da se među 25 najpopularnijih osoba na svijetu nalazi 64 posto žena, većinom iz SAD-a (76 posto) i to pjevačica (81 posto). Veliki izuzetak je Cristiano Ronaldo koji ne pripada tom generalnom profilu.

Kada je riječ o interakciji, ranking varira. Tu je na prvom mjestu Kylie Jenner, najmlađa sestra iz popularne američke porodice Kardashian, s dva posto, iako je tek na 23. mjestu liste najpopularnijih osoba na društvenim mrežama. U top 5 najaktivnijih javnih ličnosti na društvenim mrežama je Selena Gomez s 1,71 posto, nogometaši Neymar i Cristiano Ronaldo s 1,39, odnosno 1,38 posto te bivši američki predsjednik Barack Obama s 1,36 posto.