Poznati glumac
163

Čovjekov najbolji prijatelj: Fotografije Toma Hardyja s psima osvojile internet

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Poznato je da je britanski glumac Tom Hardy ljubitelj životinja, naročito pasa koji mu uzvraćaju ljubav i zbog kojih redovno pomaže lokalnim azilima. Njegova supruga Charlotte Riley ispričala je za Guardian kako je Tom svaki put kada izađe iz kuće spreman uzeti neku napuštenu životinju.

"On je kao doktor Dolittle. Kada ima snimanje zbog kojeg nije blizu kuće, uvijek ode u azil ili se javi da prošeta napuštene životinje", rekla je.

Hardy je toliko posvećen životinjama da postoji profil na Instagramu na kojem se nalaze isključivo njegove fotografije s psima.

Spread 'em, Tom.

A post shared by @tomhardyholdingdogs on

U junu ove godine je uginuo njegov pas Woodstock kojeg je udomio 2011. godine nakon što ga je spasio s ceste za vrijeme snimanja filma "Lawless". Hardy je Woodstocka vodio na sva svoja snimanja i filmske premijere.

"Magazin TIME ga je proglasio 73. najutjecajnijom životinjom. Nemam inače naviku u javnosti govoriti o svojim najbližim, ali ovo nije tipična situacija. Svijet je bio bolje mjesto kada je on bio uz mene. Zaista mi mnogo nedostaje", priznao je tada Hardy.