Showbiz
6.1k

Čombe predaje filmsku glumu na fakultetu u Los Angelesu

Piše: M. N.
Poslije Ala Pacina (74) i Kevina Spaceya (55), bh. glumac iz Sarajeva Miraj Grbić (38) postao je profesor na dramskoj akademiji New York Film Academy u Los Angelesu.

Čombe iz serije “Lud, zbunjen, normalan” od januara predaje filmsku glumu, a najdraži dio posla mu je praktični rad sa studentima.

U kratkoj biografiji na zvaničnoj stranici New York Film Academy stoji kako je Grbić diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu gdje je studirao glumu.

"Postao je prvoklasni glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo i igrao je u više od 60 predstava autora poput Šekspira, Molijera, Camusa, Gogola i sl. Glumio je u 40 filmova i TV showa među kojima su "Mission Impossible Ghost Protocol", "The Hunting Party" i "Gang Related" i drugim filmovima američke, njemačke, bosanske, hrvatske, turske, austrijske, irske, poljske, italijanske, makedonske i australske produkcije", stoji na stranici.

Grbić je u braku s glumicom Marijom Omaljev sedam godina, a u SAD su se preselili 2013. godine. Osim što je odličan glumac, dobar je pjevač,a svira gitaru i bunjeve. Također, trenirao je karate i Tae Kwon Do što mu je pomoglo u filmskim ulogama.