Bili preglasni
8

Clooney gostu restorana platio večeru u znak izvinjenja

Klix.ba
George Clooney
George Clooney
Američki glumac George Clooney je iznenadio jednog njemačkog biznismena plativši njegovu večeru u jednom elitnom restoranu u Berlinu. Glumac se tim gestom želio izviniti čovjeku zbog toga što su on i njegovi prijatelji, koji su sjedili za stolom do biznismena, bili preglasni.

Kada je muškarac želio platiti svoju večeru u restoranu Grill Royal, koja je koštala 100 eura, rekli su mu da je njegov račun već plaćen. Konobar mu je objasnio da su gosti koji su sjedili za stolom pored njega platili račun u znak izvinjenja što su bili preglasni i što su ga ometali tokom jela.

Biznismen je otišao do njihovog stola, ostavio svoju službenu posjetnicu i rekao da se nada da će jednog dana imati priliku isto uraditi za njih. Međutim, tek kada je napustio restoran čovjek je shvatio ko mu je platio večeru.

"Uopšte nisu bili glasni. Ponašali su se veoma kulturno. Cijela situacija me je iznenadila", kazao je biznismen za dnevni list Bild.

Clooney se nalazi u Berlinu zbog snimanja filma "The Monuments Men", u kojem će glumiti i Cate Blanchet, Matt Damon i Bill Murray. Film je baziran na stvarnim likovima, grupi eksperata za umjetnine koje je zaposlila Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a čiji je posao bio pronalaženje i vraćanje umjetničkih djela koja su ukrali nacisti.