Nekad se i sama provodila
83

Clinton fotografijom gdje se zabavlja podržala Sannu Marin i poručila joj: Nastavi plesati

I. B.
Hillary Clinton i sama se nekada ludo zabavljala (Foto: Twitter)
Hillary Clinton i sama se nekada ludo zabavljala (Foto: Twitter)
Nekadašnja kandidatkinja za američku predsjednicu Hillary Clinton pružila je podršku finskoj premijerki Sanni Marin podijelivši na Twitteru sopstvenu fotografiju iz noćnog provoda, a tom prilikom uputila joj je i značajnu poruku.

Clinton kojoj je 2016. u nevjerovatnom preokretu izmakla predsjednička stolica, koju je tada zauzeo Donald Trump, stala je na stranu Marin koja je dospjela u žižu javnosti nakon što su objavljeni snimci gdje se premijerka u svoje slobodno vrijeme zabavlja u noćnim klubovima.

Sada, podršku joj je pružila i Hillary, koja je na Twitteru podijelila svoju fotografiju iz jednog takvog izlaska, dok joj se licem širio osmijeh od uha do uha.

Trenutak je zabilježen u klubu u Kolumbiji 2012. godine, dok je Clinton još bila državna tajnica.

Citirala je riječi nekadašnje guvernerke Teksasa Ann Richards: "Ginger Rogers radila je sve što je radio Fred Astaire. Samo je to radila natraške i u visokim petama", a objavu je zaključila porukom upućenoj Marin, koja je glasila: "Nastavi plesati".

Njena objava izazvala je mnoge pozitivne reakcije, a ubrzo je stigao i Sannin odgovor, koja se Clinton zahvalila uz emotikone srca.

Iako javnost ne prestaje govoriti o "neprikladnom ponašanju" Marin kao osobe na ozbiljnoj funkciji, mnoge osobe su stale u njenu odbranu istaknuvši kako i neko na ovakvoj poziciji ima pravo uživati ​​i opustiti se od pritiska svog posla, naročito ako ga uredno izvršava.