Čestitke stižu od jutros
628

Ćiro Blažević napunio 87 godina i priznao: Ocu se nije žurilo da prijavi moje rođenje

I. B.
Miroslav Ćiro Blažević proslavio 87. rođendan (Foto: Facebook)
Miroslav Ćiro Blažević proslavio 87. rođendan (Foto: Facebook)
Miroslav Ćiro Blažević danas je proslavio 87. rođendan. Iako svugdje stoji da je datum njegovog rođenja 10. februar, on je sretan jer su se mnogi sjetili prave istine o danu kada je stigao na svijet.

Legendarni trener svih trenera rodio se dan ranije nego što je to zapisano, a u svojoj objavi zahvalio se svima onima koji su se sjetili pravog datuma njegovog rođenja.

Ćiro je na svom Facebooku objasnio kako još od jutra prima čestitke povodom svog rođendana, a objasnio je i kako je došlo do ove smiješne situacije.

[FBPOST]https://www.facebook.com/mciroblazevic/posts/5547741178576358[/FBPOST]

"Prijatelji moji, od jutra primam čestitke za rođendan i zahvalan sam vam svima na tome. Iskreno ste me obradovali! Čestitam i ja vama koji ste ispravno dokučili da sam se rodio na današnji dan, a ne sutrašnji kako je to svugdje zapisano jer se mom Mati nije previše žurilo da ode prijaviti moje rođenje. Otišao je tek idući dan i tako je 10. februara postao službeni datum iako ja znam da je to ovaj današnji", napisao je Ćiro.

Dodao je i kako ne razmišlja o slavlju.

"Slaviti neću niti jedan jer to niko u mojim godinama ne slavi, ali čestitke ću primati oba dana jer za lijepe želje nikada nije ni rano, ni kasno", podsjetio je Ćiro.

Uz objavu, dodao je i fotografiju s citatom Ive Andrića, koji je, baš poput Ćire, rođeni Travničanin.

Ispod su se nizali komentari, a mnogi su legendarnom treneru poželjeli puno zdravlja i lijepih dana.

Podsjećamo, Miroslav se ponovo bori s karcinomom, bolesti koja mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, a koju je već dva puta pobijedio. Ipak, njegov optimizam ga ne napušta. Svima koji ga favoriziraju poručuje da ga ne trebaju žaliti, a izjavio je i da će se boriti do posljednje sekunde.