Sve za porodicu
112

Chester Bennington prije smrti djeci pokrio sve putne troškove kako bi se redovno viđali

Klix.ba
Chester Bennington (Foto: EPA-EFE)
Chester Bennington (Foto: EPA-EFE)
Legendarni pjevač grupe Linkin Park Chester Bennington, koji se prije nekoliko mjeseci objesio u 41. godini u svojoj kući u Las Vegasu, kompletno nasljedstvo je ostavio svojoj djeci i supruzi Talindi.

Prema njegovom testamentu, nasljedstvo će direktno preuzeti Talinda. Chester je svoj novac 2007. godine ostavio u porodičnom fondu Chester i Talinda Bennington, a dvije godine poslije dodatno je napunio fond. Chester je s Talindom imao troje djece, a još troje ima iz prethodnih veza. Sva njegova djeca imat će jednaka prava za korištenje sredstava iz porodičnog fonda.

Chester je u oporuci izrazio želju da njegova djeca ostanu bliska nakon njegove smrti. Zbog toga im je unaprijed pokrio putne troškove kada budu posjećivali jedni druge.

"Zahtijevam da majke ili staratelji ohrabruju i dozvoljavaju mojoj djeci da se međusobno posjećuju sa svojim porodicama i porodicama njihovih supružnika tako da znaju kako imaju veliku porodicu punu ljubavi", napisao je Bennington u oporuci.

Podsjećamo, Chester se 20. jula objesio na vratima spavaće sobe u stanu u Palos Verdes Estatesu u Las Vegasu. Dugo se borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a u djetinjstvu su ga seksualno zlostavljali prijatelji njegovih roditelja. Često je govorio kako će počiniti samoubistvo zbog sjećanja na neugodnu prošlost.