Nesretna i depresivna
9

Cara Delevingne otkriva kako je biti panseksualan: Zaljubljujem se u osobnost, ne u spol

S.H.P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Manekenka i glumica Cara Delevingne u novom broju časopisa Variety prvi put je otvoreno govorila o svojoj seksualnosti. U intervjuu je kazala da zauvijek želi ostati panseksualna.

Panseksualnost je seksualna orijentacija koju karakterizira seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama bez obzira na njihov spol ili rodni identitet.

"Mislim da ću uvijek ostati panseksualna. Nije mi bitno da li sam zaljubljena u njega, nju, ono... Ja se zaljubim u osobnost i to je to", kazala je Delevingne.

Iako nikada nije smatrala da treba iznijeti ovu priču, priznaje da je odrastala u staromodnoj engleskoj porodici i da je postojao period kada nije htjela priznati ko je.

"Često sam govorila kako mi je homoseksualnost odvratna. Mislim da je to jednostavno dolazilo iz činjenice jer nisam željela priznati ko sam. Nisam htjela uznemiravati svoju porodicu. Bila sam duboko nesretna i depresivna. Veliki je problem kada ne prihvataš ili ne voliš sebe", kazala je i dodala da se plašila da će joj otac zbog vijesti da voli ženu doživjeti srčani udar.

Bila je prestravljena i mislila je da će je izbaciti iz kuće, a on je, naprotiv, bio divan kada je saznao za njenu panseksualnost.

Dodala je da i kao dijete nikada nije osjećala da pripada negdje te da ne pripada vlastitom tijelu.

"Osjećala sam se tako izgubljeno", objasnila je Delevingne i kazala da kada je zaljubljena postaje bolja osoba.