Engleska manekenka
5

Cara Delevingne knjigom o tinejdžerskoj depresiji podstiče mlade da bez stida iskazuju emocije

Klix.ba
Engleska manekenka i glumica Cara Delevingne bila je potpuno otvorena kada je u pitanju njena borba s mentalnim zdravljem i nada se da će pisanjem knjige pomoći mlađim generacijama.

Delevingne je najavila svoju knjigu naslova "Mirror, Mirror", a inspiracija joj je bio turbulentni tinejdžerski period kada se borila s depresijom.

Izjavila je kako želi doprijeti do svih mladih ljudi koji se bore s pritiskom društvenih medija, identitetom, seksualnošću i porodičnim problemima. Nada se kako će svojom otvorenošću podstaći tinejdžere koji se bore sa svim ovim problemima da se i sami otvore i izraze svoje emocije, jer će im to pomoći.

"Nisam znala kako da izrazim svoje emocije. Stidjela sam se onog što sam osjećala. Imala sam privilegovan odgoj, išla sam u odličnu školu. Međutim, prolazila sam i kroz jako depresivna stanja i postojali su trenuci kad nisam htjela nastaviti", rekla je 25-godišnja Cara.

Ova britanska ljepotica koja je krasila naslovnice magazina Vogue, Ella i Esquire je rekla kako je naučila da ranjivost nije slabost već snaga u suočavanju s depresijom i naglasila kako je veoma važno pričati o mentalnom zdravlju, jer ako osoba sve negativne emocije drži u sebi, postat će i fizički bolesna.