Dan proveo u Sarajevu
1.1k

Bruce Dickinson s partnericom uživao na Trebeviću: Sanjao sam da šetam bosanskim šumama

D. J.
Foto: Klix.ba
Bruce Dickinson sinoć je nakon 29 godina nastupio pred sarajevskom publikom, a koliko Sarajevo znači ovom svjetskom muzičaru govori i činjenica da je cijeli današnji dan proveo istražujući naš glavni grad.

Bruce i njegova djevojka Leane Dolci uživali su na Baščaršiji u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, a potom su žičarom otišli do Trebevića.

S njima u društvu je bio i Adnan Ćuhara, vlasnika producentske kuće Prime Time i producent filma "Scream for me Sarajevo".

Bruce je imao želju vidjeti ostatke bob staze, ali i jednostavno uživati u šetnji Trebevićem.

"Kada sam bio u Sarajevu 1994. godine sanjao sam da jednom, kada se sve smiri, prošetam bosanskim šumama, Jako sam sretan što se taj san danas ostvario i što je u ovoj prelijepoj zemlji mir", kazao je Dickinson.

Bruce je koncert u Sarajevu održao u sklopu turneje "Jon Lord's Concerto", posvećene jednom od najutjecajnijih muzičara prošlog vijeka i osnivača legendarne grupe Deep Purple, Jon Lordu.

Podsjećamo, frontmen Iron Maidena jedini je s bendom 1994. odlučio svirati u opkoljenom Sarajevu. Tu ponudu odbili su Motorhead, Rolling Stonesi i Metallica.