Njena bivša ljubav
37

Brena je bila ludo zaljubljena u srbijanskog političara, ostali su u prijateljskom odnosu

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Lepa Brena je bila ludo zaljubljena u srbijanskog političara prije nego što se udala za Slobodana Bobu Živojinovića.

Riječ je o Mirku Krliću. Bio je urednik i voditelj TV emisija političkog i općedruštvenog sadržaja te glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin".

Odlukom Vlade Republike Srbije je 2012. postavljen za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju. Nakon osnivanja Srpske napredne stranke je postao predsjednik Savjeta za informisanje SNS-a u Zrenjaninu, kao i potpredsjednik Gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu.

Screenshot: N1
Screenshot: N1

"Tačno je da je Lepa Brena duže vrijeme bila moja djevojka i da smo se voljeli, ali sada je to već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebala da se uda za mene i da je, takoreći, sve već bilo gotovo - mogu reći da je sve to mašta i nečije lijepe želje... Ja mogu da izjavim da je, poslije našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj", kazao je Mirko jednom prilikom.

Dodao je kako mu je, dok su bili zajedno, često govorila da joj je najveća želja zasnovati porodicu i da je stalno progonila misao da će slava jednog dana proći, a ona ostati sama.

"Od tog straha nikako nije mogla da se oslobodi, pogotovo što je stalno bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom", naveo je.