Omaž velikanu
99

Božo Vrećo se oprostio od Olivera Dragojevića: Ti odlaziš, tiho, poput sinjeg vala koji pismom hridi

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Legendarni pjevač Oliver Dragojević preminuo je u nedjelju u 71. godini života, a veliki broj osoba iz javnog života iz cijelog regiona na društvenim mrežama je izrazio tugu zbog njegove smrti. Uoči sahrane od velikana hrvatske muzičke scene oprostio je i bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo.

"Opraštamo se, ali ne sa tugom već s nadom i vjerom da ćemo opet vidjeti sve koje volimo. On će nas čekati tamo i prvi pružiti ruku kada zakoračimo u novi svijet, gdje je više ljubavi, gdje je više milosti... Moj omaž Oliveru... Ti odlaziš, tiho, poput sinjeg vala koji pismom hridi, svoje jutrom budi, ti sijaš poput rajskog skrivenog žala, a sve vide judi, a sve čuju judi", napisao je Vrećo na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Oliver je preminuo tačno godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća, a nakon smrti je proglašen počasnim građaninom Splita. Hiljade Splićana od Olivera se oprostilo pjesmom i molitvom oprostilo u utorak navečer na splitskoj rivi, a katamaran s njegovim lijesom sinoć je posljednji put uplovio u Velu Luku.

Oliver će biti sahranjen danas u 18 sati na mjesnom groblju Sv. Roka u Veloj Luci, u krugu porodice i prijatelja.