Dvojac ipak laže?
27

Bivši tjelohranitelj tvrdi: Michael Jackson nije bio pedofil, volio je žene

Klix.ba
Foto: Mirror (Bill Whitfield)
Foto: Mirror (Bill Whitfield)
Nekadašnji tjelohranitelj Michaela Jacksona odgovorio je na optužbe Wadea Robsona i Jamesa Safechucka kazavši kako ovaj dvojac laže da ih je pop zvijezda seksualno zlostavljala te da je Jackson oduvijek volio žene.

Bill Whitfield koji je bio Jacksonov tjelohranitelj dvije godine u svojoj knjizi je pisao o vremenu provedenom s kraljem popa te kazao kako su optužbe protiv pjevača lažne. Whitfield je detaljno opisao vrijeme kada je bio s Jacksonom i kazao kako su njih dvojica često razgovarali o atraktivnim ženama, piše Mirror.

"Razgovarali bismo o ženama koje je smatrao vrlo privlačnim. Toliko smo govorili o njima da sam siguran da je volio žene", rekao je Whitfield i dodao kako ne zna šta je tačno radio s njima.

Kazao je i kako žene nikada nije dovodio na svoje imanje Neverland gdje su bila djeca.

"Puno vremena je provodio nasamo s različitim ženama. Neću ulaziti u to što je s njima radio iza zatvorenih vrata, to je njegova stvar. Međutim, često je bio u ženskom društvu i znam da su ga žene zanimale", rekao je Whitfield. Ipak, u intervjuu je priznao da ne može sa sigurnošću tvrditi da je Michael sa ženama imao i seksualne odnose", rekao je Whitfield.

Iako nije bio siguran da li je Michael sa ženama imao seksualne odnose, u činjenicu da Michael nije bio pedofil je sto posto siguran pa je Wadea i Jamesa nazvao lažljivcima.

Naime, Wade Robson i James Safechuck u filmu "Leaving Neverland" tvrde kako ih je Michael Jackson zlostavljao kad su imali samo sedam godina. Dokumentarac je izazvao mnoge kontroverze, Jacksonova porodica nazvala ga je javnim linčom tvrdeći kako je Michael bio 100 posto nevin.