Borila se s ovisnošću
87

Bivša Kličkova zaručnica: Droga i alkohol doveli su me do ruba, morala sam ostaviti kćerku

I. B.
Hayden tvrdi da je nakon dosta godina tek sada pronašla svoj mir (Foto: Instagram)
Hayden tvrdi da je nakon dosta godina tek sada pronašla svoj mir (Foto: Instagram)
Hayden Panettiere, američka glumica i bivša zaručnica legendarnog boksera Vladimira Klička, po prvi put je progovorila o svojoj ovisnosti koja je koštala karijere, ali i bitnog dijela života.

Glumica je godine provela boreći se sa ovisnošću, kao i s razarajućim napadima postporođajne depresije zbog kojih danas njena i Kličkova 7-godišnja kćerka Kaya živi sa ocem. Otkrila je kako je izgledao put njenog oporavka, ali i posrnuća.

Panettiere je ispričala kako je imala samo 15 godina kada joj je neko iz njezinog tima počeo nuditi "pilule za sreću".

"Trebale su me činiti živahnom tokom intervjua i izlazaka na crveni tepih. Nisam imala pojma da je to stvar koja će otvoriti vrata moje propasti. Uvijek kad sam mislila da sam dotaknula dno, otvarala su se vrata novih zamki.", rekla je ona.

Dok je njezina karijera bila u usponu, Panettiere je prigrlila alkohol i opijate, a stvari su počele izmicati kontroli kako su prolazile godine. Kako je rekla, ujutro kada se probudi mogla je funkcionisati samo uz alkohol, te su "on i droga postali nešto bez čega nije mogla živjeti".

Bio je to razlog i kraha njene velike ljubavi sa Kličkom s kojim se počela zabavljati 2009. godine, a s kojim je bila i zaručena: "Nije želio biti u mojoj blizini. Nisam ni ja željela biti u svojoj blizini. Bila sam u ciklusu samouništenja", rekla je.

Godine 2018. donijela je i srceparajuću odluku da svoju kćerku pošalje da živi sa ocem.

"Bile su to stvarno teške godine", rekla je Panettiere koja je nakon rođenja kćerke shvatila da joj ne želi nauditi. "Postojala je samo siva boja u mom životu. Bila je to najteža stvar koju sam ikad morala učiniti, ali htjela sam joj biti dobra mama - a to ponekad znači pustiti", objasnila je glumica.

U trenutku kada je hospitalizirana jer je patila od žutice i kada joj je prijetilo otkazivanje jetre, Hayden je otišla na osmomjesečnu rehabilitaciju. Lani je podvrgnuta i traumatskoj terapiji i bolničkom liječenju. Tek nedavno izjavila je kako je pronašla mir za kojim je toliko dugo čeznula.

"Uložila sam puno truda u sebe i morala sam biti brutalno iskrena. Uopće nije bilo lako. Ali ne žalim ni zbog onih najružnijih stvari. Sada se osjećam nevjerovatno. Kao da imam drugu priliku", rekla je glumica.

Sada se vratila na set kako bi reprizirala svoj lik Kirby Reed u sljedećem nastavku filma "Vrisak", a napore ulaže i u dobrotvornu organizaciju kojom prikuplja sredstva za Ukrajinu zahvaćenu ratom.

"Tako sam zahvalna što sam ponovno dio ovog svijeta i više to nikada neću uzimati zdravo za gotovo", poručila je.