Završen sudski proces
577

Bill Gates i Melinda French Gates su zvanično razvedeni

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kako je prenio TMZ, Bill Gates i Melinda French Gates zvanično su se razveli nakon što je sudija u ponedjeljak finalizirao njihov razvod, što pokazuju i sudski spisi do kojih su došli mediji.

U konačnim dokumentima o razvodu navodi se da Melinda neće promijeniti prezime te da ni ona ni Bill neće primati alimentaciju od supružnika.

Billova neto vrijednost procjenjuje se na više od 130 milijardi dolara, a s obzirom da nisu potpisali predbračni ugovor Melinda bi u brakorazvodnoj parnici mogla završiti s više od 65 milijardi dolara.

Bivši par, koji zajedno ima troje odrasle djece, najavio je da se razvodi u maju nakon 27 godina braka, rekavši da više ne mogu "rasti zajedno".

Melinda French Gates navodno je tražila brakorazvodne advokate 2019. godine nakon što se pokazalo da Bill ima veze sa sada preminulim osuđenim seksualnim prestupnikom Jeffreyjem Epsteinom, prema The Wall Street Journal.

Nekoliko sedmica nakon službene objave pokretanja razvoda u maju, pojavili su se izvještaji koji su optuživali Bill Gatesa da je bio "uredski nasilnik koji je forsirao seksualne veze".