Svi griješe
5

Bill Clinton: Afera s Monicom Lewinsky nepravedno je definirala njen život, osjećam se užasno

S.H.P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U novom dokumentarcu bivši predsjednik Bill Clinton komentirao je aferu s Monikom Lewinsky i kazao kako se osjeća užasno jer je ova afera nepravedno definirala njen život.

Clinton je na pitanje zbog čega je ušao u vezu s njom kazao da je to bila jedna od mnogih stvari koju je učinio kako bi se nosio s pritiskom, razočarenjima i strahovima života.

On je dodao i da je njegova supruga Hillary u tom periodu bila uništena, ali da mu je drago što su ipak na kraju ostali zajedno.

"Svi mi ponekad radimo stvari koje ne bismo trebali raditi. To što sam učinio bilo je grozno", rekao je vidno emotivan Bill Clinton.

Naime, Clinton je kao predsjednik imao seksualni odnos s Monicom Lewinsky koja je tada bila 22-godišnja stažistica u Bijeloj kući.

Posljednjih godina Lewinsky je počela javno govoriti o svom odnosu s bivšim predsjednikom, posebno o tome kako se njen pogled na ovu aferu promijenio tokom pokreta #MeToo i kako se godinama borila jer joj je cijeli život bio obilježen ovom aferom.

Ovaj četverodijelni dokumentarni film posvetio je jednu cijelu epizodu ovom slučaju. Hillary Clinton kazala je da je njena odluka da ostane sa suprugom u toku skandala najteža odluka koju je morala donijeti.

I Hillary i Bill Clinton - koji su za ovaj dio intervjuirani odvojeno - opisuju svoja sjećanja iz tog vremena, uključujući i to kada je predsjednik obavijestio prvu damu o aferi i kako mu je rekla da mora sam reći istinu njihovoj kćerki.

"Rekla sam mu da, ukoliko će ova priča biti javna, mora reći Chelsea. Osjećala sam se slomljeno i povrijeđeno", kazala je Hillary Clinton.

Bivšeg predsjednika su pitali i zbog čega je toliko riskirao.

"Nisam razmišljao o tome. Niko ko uradi glupost ne razmišlja. Niko neće sjesti i misliti je li ovo loše za moju porodicu, zemlju, za ljude koji rade sa mnom. Osjećate se kao da lutate. To vam je kao da ste bili u borbi od 15 rundi koja je kasnije proširena na 30 i to vam nakratko oduzme razum. To se događa", kazao je Clinton i dodao kako se u proteklih 20 godina mnogo promijenio.