Kritikuju glumca
9

Bijela kuća reagirala na komentare Johnnyja Deppa: Trump osuđuje sve oblike nasilja

Klix.ba
Bijela kuća (Foto: EPA)
Bijela kuća (Foto: EPA)
Ogorčen predsjednikom SAD-a, Johnny Depp je rekao kako je Donaldu Trumpu potrebna pomoć i zapitao se da li je vrijeme da glumac ubije predsjednika, a Bijela kuća reagirala je na njegove kontroverzne komentare.

"Predsjednik Trump osudio je sve oblike nasilja i tužno je da osobe poput Johnnyja Deppa ne slijede njegov stav. Nadam se da će neko od Deppovih kolega progovoriti protiv ove vrste retorike isto kao što bi reagirali kada bi njegovi komentari bili usmjereni na demokratske dužnosnike", izvijestila je Katherine Faulder iz Bijele kuće.

Iako su komentari tokom Deppovog govora na festivalu Glastonbury bili pozitivni, korisnici društvenih mreža kritikuju slavnog glumca zbog lošeg ukusa.

ABC je ranije izvijestio da je američka tajna služba "svjesna" Deppovih primjedbi.

Međutim, Depp nije prva američka koja je izazvala kontroverze aludirajući na "pokušaj atentata" na američkog predsjednika. Madonna je izjavila kako je "mnogo razmišljala o bombardiranju Bijele kuće", reper Snoop Dogg u svom je spotu plastičnim pištoljem "pucao" u lik Trumpa, a komičarka Kathy Griffin dobila je otkaz na CNN-u jer je pozirala s Trumpovom odrubljenom glavom.