Nije zainteresovan
20

Bh. pjevač koji radi u fast foodu ljubazno odbio pomoć kolega: Imam malo drugačiju viziju za sebe

I. S.
Foto: Instagram/markobosnjaak
Foto: Instagram/markobosnjaak
Bh. pjevač Marko Bošnjak, koji je ranije izjavio da radi u fast foodu kako bi preživio, ljubazno je odbio pomoć kolega koje su mu ponudile angažman u bendu.

Naime, muzičari iz benda Barabe su na svojoj Facebook stranici uputili poruku Marku.

"Dragi Marko, kao tvoje starije i iskusnije kolege, želimo ti pomoći da i dalje ostaneš u muzici koju najviše voliš. Stoga, dajemo ti ponudu da postaneš back vokal ili tehničar grupe Barabe. Ovim angažmanom (jer zaista puno nastupamo, uživo, pred stvarnom publikom), zasigurno bi riješio svoju tešku finansijsku situaciju, a i dalje bi bio usko vezan uz muziku. Ako neko poznaje Marka, molimo da mu prenese ovu ponudu. Rado ćemo pomoći mladom perspektivnom kolegi jer je zaista tužno da takvi talenti moraju mesti podove da bi se prehranili. Budimo solidarni i kolegijalni", napisali su.

Marko je sada u intervjuu za portal 24sata.hr naveo da ga muzička industrija privlači, ali da posao u fast foodu smatra sigurnim.

"Vidio sam njihovu objavu. Puno im hvala na tome, no imam malo drukčiju viziju za sebe pa se njihova ponuda ne poklapa sa slikom mene kao muzičara, ali hvala im", kazao je.

Također je naveo da mnogi njegovi vršnjaci rade takve poslove.

"To je zapravo pohvalno jer se od nas mladih očekuje da radimo, a ne da nam sve padne s neba. Za mene je rad u fast foodu usputni posao koji podržava moj san", ispričao je.

Ovaj mladić sinoć je postigao veliki uspjeh. Naime, osvojio je Porina za novog izvođača godine. U istoj kategoriji bili su nominovani i Mia Čičak, poznatija kao Miach te Zvonimir Radišić.