Dobijala prijetnje
498

Bh. influenserka obrisala objave o Đokoviću: Nadam se da volite sebe koliko i njega

I. B.
Brankica obrisala objave upućene Novaku Đokoviću (Foto: Instagram)
Brankica obrisala objave upućene Novaku Đokoviću (Foto: Instagram)
Brankica Raković, influenserka i urednica magazina iz Banje Luke, obrisala je svoju objavu upućenu Novaku Đokoviću, nakon koje je, kako kaže - dobijala uvrede i prijetnje.
Brankica, koja je vodila bitku s karcinomom i iz nje izašla kao pobjednica, jučer je odlučila "ohrabriti" slavnog tenisera da se vakciniše, nakon njegove izjave da to ne planira uraditi ni po cijenu svojih trofeja.

"Nole, evo mene nakon 40 kemoterapija i tri vakcine, dižem 90 kg u potisku. Možeš ti to, malecki, nije strašno. Najpodnošljiviji si svakako na terenu", pisalo je u objavi koju je potom izbrisala.

Prije nego što će potpuno deaktivirati svoj Twitter nalog Brankica je priznala kako je nakon svoje objave naišla na brojne ružne komentare, pa čak i prijetnje.

Brankica se oglasila na Twitteru prije nego što će ga deaktivirati
Brankica se oglasila na Twitteru prije nego što će ga deaktivirati

"Obrisala sam sve tvitove posvećene Đokoviću. Količina prijetnji, poziva da se ugasi moj profil, uvreda i užasa, jer sam ja, niko i ništa, napravila sprdnju od svog treninga, terapija i vakcina je bolesna. Liječite to. Moguće je sigurno", napisala je Brankica.

Dodala je i kako se nada da njeni pratitelji vole sebe onoliko koliko i slavnog tenisera.

"Blago njemu s takvim fanovima spremnim na sve", zaključila je Brankica.

Brankica je, podsjećamo, javno govorila o svojoj bolesti od koje se izliječila 2018. godine, a svojom pričom željela je svima onima koji prolaze kroz isto, biti inspiracija i pružiti podršku na tom putu.