Primamljiva ponuda
7

Beyonce i Jay-Z nude besplatne ulaznice svim fanovima koji postanu vegani

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Beyonce i Jay-Z su svojim fanovima odlučili dati motivaciju koja im je potrebna da počnu živjeti novi stil života s veganskim izazovima, prenosi TIME.

Queen B je u srijedu na svom Instagram profilu najavila "The Greenprint Project Sweepstakes", takmičenje koje fanovima pruža priliku da osvoje besplatne ulaznice za sve koncerte Beyonce i Jay-Zija u narednih 30 godina ukoliko izbace namirnice životinjskog porijekla iz svoje prehrane.

Beyonce je na društvenim mrežama nedavno napisala objavu u kojoj predlaže biljni doručak i početak sedmice bez mesa kao dva načina za početak konzumiranja "ekološki savjesne hrane".

Beyonce i Jay-Z su nedavno u predgovoru nove veganske kuharice Marca Borgesa, koja se također naziva Greenprint, upravo zagovarali prihvatanje veganskih navika.

"Djeca su promijenila naše živote više nego bilo šta drugo. Mi smo zdrave prehrambene navike često poistovjećivali s dijetom. Neki od nas su bili na dijetama, a neki ne. Kada smo počeli gledati na zdravlje kao na nešto što ima veze s promjenom kompletnog načina života, umjesto isključivo s dijetom, postavili smo sami sebi zadatak da tu istinu podijelimo sa što više ljudi", stoji u predgovoru čiji su autori upravo Beyonce i Jay-Z.