Fotografije iz mladosti
237

Bešlagić se emotivnom objavom prisjetio Tošeta Proeskog: Radovali smo se više, a imali manje

I. B.
Enis Bešlagić i Toše Proeski 2004. godine (Foto: Instagram)
Enis Bešlagić i Toše Proeski 2004. godine (Foto: Instagram)
Proslavljeni bh. glumac Enis Bešlagić prisjetio se pokojnog Makedonca anđeoskog glasa Tošeta Proeskog njihovim, do sada, neviđenim zajedničkim fotografijama.

Bešlagić i Proeski su 2004. godine zajedno radili na izvlačenju nagradne igre, gdje su nastale spomenute fotografije, za koje je i sam glumac otkrio da ih je tek dobio.

Bešlagić je tada imao 29, a Proeski tek 23 godine. Bilo je to tri godine prije nego će, 16. oktobra 2007. Toše poginuti u saobraćajnoj nesreći.

"Prije 18 godina. Sjetim se kako je tada bilo više radosti, kada smo svi manje imali, a radovali se mnogo manjim stvarima nego što nas danas, mnoge druge, veće, mogu usrećiti. Sve ono što je danas kao bitno je tada bilo manje bitno, osim dobre zezancije i širokog iskrenog osmijeha kojeg sve manje i manje srećem družeći se sa ljudima", napisao je Enis u emotivnoj objavi koju je podijelio na svom Facebooku i Instagramu.

Glumac je dodao kako nas je "želja da fasciniramo jedni druge, udaljila od naše osobnosti i onoga što jesmo", s čim su se mnogi u komentarima i složili.

Njihova fotografija obradovala i probudila nostalgiju kod brojnih Enisovih, ali fanova Tošeta koji nikada nisu zaboravili ovog talentovanog i dobroćudnog mladića, čije pjesme i danas slušaju.

"Tek 2 mjeseca nakon što je Toše preminuo, ja sam se rodila. Danas ga najviše slušam i smatram idolom. Žao mi je što ga više nema, ali moja mama i ja ga slušamo preko cd-a kao u starim danima. Stvarno ga obožavam", jedan je od komentara.

Pratitelji su zaključili kako je ova objava "mala" za veličine koje se na njoj nalaze, ali i kako Enisova fotografija govori više od hiljadu riječi.