Showbiz
0

Beckham unajmio detektive da pronađu i prate Irmu Nici

Sarajevo-x.com
David i Victoria Beckham (Foto: AP)
David i Victoria Beckham (Foto: AP)
Popularni engleski fudbaler David Beckham je unajmio privatne detektive da pronađu i prate prostitutku Irmu Nici koja tvrdi da je igrač Los Angeles Galaxyja bio jedan od njenih klijenata.

Prostitutku Nici su detektivi pratili tri dana u New Yorku dok je Beckham zajedno sa jakim pravnim timom sastavljao tužbu protiv nje.

Detektivi su je pronašli kako se skriva u luksuznom "W Hotelu". Priča Irme Nici prema pisanju "Sunday Mirrora" ne sadrži čvrste dokaze da je David Beckham bio jedan od njenih klijenata.

Victoriju i Davida Beckhama su toliko naljutile tvrdnje Nici da su odlučili unajmiti privatne detektive koji će pratiti svaki njen korak.

Beckhamovi advokati su podnijeli prijavu i protiv "US magazinea" za namjerno nanošenje duševne boli kome je Irma Nici prodala svoju priču.

Ona je svoju priču navodno pokušala prodati britanskim novinama bez čvrstih dokaza.

"Sunday Mirror" otkriva da je Nici u velikim finansijskim problemima nakon što je napustila svoj dom u Velikoj Britaniji gdje ima velike dugove i neplaćene račune zbog čega bi mogla odgovarati na sudu.

Kako bi pokazali da je njihov brak jači nego ikada, David i VIctorija su isplanirali odlazak u kalifornijska brda u blizini doline Napa gdje imaju tajnu kuću za odmor, kako bi neko vrijeme proveli u miru i tišini. Par će se uputiti na romantični odmor kada se Beckham vrati iz Trinidada gdje podržava kandidaturu Engleske za svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Izvor blizak Beckhamovim je rekao da njihov brak nije ugrožen jer su oboje sigurni da su priče Irme Nici neistinite.

Irma Nici tvrdi da je imala seksualne odnose sa Davidom Beckhamom dva puta tokom 2007. godine, jednom im se pridružila i druga djevojka u hotelu u New Yorku, a drugi put se to dogodilo u hotelu Claridges u Londonu.

Nakon izjave Irme Nici, Beckham je odmah porekao priču.

Pored britanskog pravnog tima na čelu sa kraljičinim advokatom Gerrardom Tyrrellom, popularni fudbaler je unajmio i američkog advokata Berta Deixlera.

Beckham planira tužiti i Kristin Davis koja je potvrdila priču Irme Nici. Davisova je nedavno provela u zatvoru četiri mjeseca jer je obezbijedila prostitutke za osramoćenog bivšeg guvernera New Yorka Eliota Spitzera.

Ukoliko sud stane na stranu Davida Beckhama, eksperti procjenjuju da bi mogao dobiti oko 20 miliona funti odštete.

Irma Nici duguje oko 700.000 funti za svoj stan u zapadnom Londonu.

Susjedi tvrde da su se žalili često na njene klijente koji su se pojavljivali u svako doba dana.