Showbiz
0

Bear Grylls postavio veliki tobogan na svome otoku i naljutio gradske vijećnike

Klix.ba
Bear Grylls
Bear Grylls
Stručnjak za preživljavanje Bear Grylls suočen je sa istragom nakon što je postavio veliki tobogan koji vodi sa njegovog otoka u more, jer birokrate smatraju da je tobogan nesiguran te da je za njegovo postavljanje Grylls trebao pribaviti dozvolu.

TV zvijezda je postavila fotografiju tobogana u Sjevernom Velsu na svoj Twitter profil, uz komentar da je tobogan postavljen na otoku u blizini njegove kuće, te da se sa njega brzo ulazi u vodu. Međutim, lokalnim vijećnicima u Gwyneddu se taj potez nije svidio jer su posumnjali u njegovu sigurnost. Stoga će oni pokrenuti istragu i razgovarati sa Gryllsom koji je u međuvremenu povukao fotografiju sa Twittera, prenosi Daily Mail.

Vijećnici ističu kako im je rečeno da će se tobogan koristiti samo nekoliko sati u vrijeme plime, te da će biti tu samo kada je Grylls na otoku. Ipak, oni ne žele dozvoliti da Grylls tek tako zaobiđe proceduru i postavi svojevoljno tobogan na ovom mjestu izuzetne prirodne ljepote.

Sporni tobogan
Sporni tobogan

Uz to, vijećnici navode svoju zabrinutost da se korištenjem tobogana može dogoditi nesreća, jer niko od stručnjaka nije konsultovan pri postavljanju tobogana.

Edward Bear Grylls, poznat po svom TV serijalu "Born Survivor", kupio je otok 2001. godine za 110.000 eura. Sa suprugom i njihova tri sina, osim u kući na otoku on živi i u njihovoj drugoj kući, u Londonu.