Promocija na RTS-u
44

Bajagu ometali nepristojni pojedinci iz publike, on im uzvratio: Mogu li vas zamoliti da prestanete?

I. S.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Momčilo Bajagić Bajaga je u holu RTS-a predstavio reizdanje ploče "Pozitivna geografija". Zasmetala mu je buka koju su pravili ljudi iz publike pa im je odlučio odgovoriti.

"Je l' mogu da vas zamolim da prestanete da pričate ovdje? Evo, blizu je napolju da se izađe da se popuši cigara ili šta već. Nije da sad hoću baš atmosferu neku specijalnu, ali red je da se bar čujemo dobro. Inače, ja ne čujem baš najbolje, tako da ako ja čujem, onda znači da je buka baš velika", rekao je.

Mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da je muzičar ispravno postupio.

"Tako je, Bajaga", "Ne vrijedi više šutjeti i sklanjati se", "Čovječe, ja sve češće ovako nagruvam ljude. Mislila sam, tanki mi živci", neki su od komentara.

Ipak, pojedini su kritikovali Bajagu navodeći da svira za SNS.

"Koliko je Bajaga smiješan lik govori i promocija na RTS-u koja je inače kuća zla koju treba ugasiti. Bajaga stvarno ne čuje dobro, ali čuje odlično pozive SNS ološa za njihove promocije i svirke po trgovima. Sramotan lik koji se poziva na kulturu, a koji sira za SNS ološ i nekulturu", jedna je od reakcija.

Bajaga se tokom promocije osvrnuo na svoju dugogodišnju muzičku karijeru i najavio koncert u Beogradu.

"Prvi koncert naš u Beogradu je bio 21. aprila 1984. u Domu sindikata, a sada je 21. aprila 2024. u MTS dvorani i sve mi to djeluje kao neki vremeplov. Kada pogledate, 40 godina je jedna ozbiljna cifra, ali ako se bavite muzikom i volite to što radite i ako radite puno, jer moram da naglasim da je bend Bajaga i Instruktori jedan od bendova koji je najviše svirao za tih 40 godina", kazao je.