Prekršila smjernice
14

Australska manekenka je izgubila 218.000 pratitelja preko noći, a evo i zašto

DP
Tetovirana manekenka, na čiji izgled nitko nije ravnodušan, iznijela je kritike na račun Instagrama, otkrila zašto joj je profil obrisan i kako je to utjecalo na nju.

Brisanje Instagram profila bio je težak udarac za tetoviranu manekenku Amber Luke iz Queenslanda u Australiji, koja je provela šest godina gradeći ga, a pratilo ju je više od 218.000 ljudi. Ona je koristila Instagram platformu kao sredstvo da dođe do brendova i klijenata i za građenje buduće karijere.

Amber, koja ima 24 godine, imala je i rezervni profil, na kojemu u ovom trenutku ima oko 42.000 pratitelja, što znači da ne mora početi baš ispočetka.

Ovaj put Amber će pristupiti Instagramu malo drugačije. Iako će i dalje dijeliti snimke i fotografije umjetnosti na svom tijelu, što zahtijeva da pozira gotovo gola, sada će pripaziti da ne otkriva previše, izvještava Unilad.

U razgovoru za Daily Star, Amber je istaknula da je izgubljeno dosta njenoga napornog rada, opisujući gubitak kao "razoran":

"Imala sam 218.000 pratitelja kada su mi uklonili profil. Trebalo mi je oko šest godina i puno truda da ga izgradim. Uklonili su mi profil jer sam "prekršila smjernice zajednice" – što zapravo nisam. Osjećam se apsolutno poražavajuće kada pogledam da mi je šest godina rada i tetoviranja uništeno. Osjećam se gotovo kao da mi je oduzet dio života, poslovne mogućnosti i pravo da imam pozitivan utjecaj na toliko ljudi.

Amber je dodala da je odlučna vratiti se na prethodne velike visine svog nekadašnjeg Instagram carstva:

"Bit će mi potrebno neko vrijeme da obnovim ono što sam imala, ali se nadam da ću dobiti istu ljubav i podršku koju sam imala prije."

Amber, koju još zovu i Plavooki bijeli zmaj, potrošila je više od 25.000 dolara na tetovaže i promjene koje joj pokrivaju gotovo svaki centimetar tijela.
Amber na svom tijelu ima više od 200 tetovaža, a pored toga je podijelila jezik i bila slijepa nekoliko tjedana, nakon što su joj tetovirali očne jabučice u plavo.