"Još više mašina"
155

Arnold Schwarzenegger objavio fotografiju nakon operacije srca: Nećete me čuti da se žalim

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Arnold Schwarzenegger javio se i podijelio fotografiju nekoliko dana nakon što je otkrio da mu je ugrađen pacemaker te potvrdio da će biti spreman za početak snimanja sljedećeg mjeseca.

Zahvalivši se obožavateljima na podršci tokom njegovog oporavka, on je u četvrtak na Instagramu rekao da je dobio brojne poruke podrške iz cijelog svijeta.

"Dobio sam toliko ljubaznih poruka iz cijelog svijeta, ali puno ljudi je pitalo hoće li moj pacemaker uzrokovati probleme sa drugom sezonom serije 'Fubar'. Apsolutno ne. Bit ću spreman za snimanje u aprilu", napisao je.

Također, dodao je da "pacemaker možete vidjeti samo ako se dobro zagledate" dok na fotografiji ima improvizirani uređaj koji simbolizira pacemaker.

Zvijezda "Terminatora" otkrio je u ponedjeljak u epizodi svog podcasta “Arnold's Pump Club” da je imao "operaciju ugradnje pacemakera i postao malo više mašina".

Schwarzenegger ima urođenu srčanu manu i imao je višestruke operacije srca. Godine 1997. podvrgnut je zamjeni plućnog zaliska, koji pomaže protok krvi od srca do pluća. Zatim je 2018. godine imao operaciju na otvorenom srcu kako bi zamijenio zastarjeli plućni zalistak koji je bio umetnut.

Dvije godine kasnije, imao je operaciju za zamjenu aortnog zaliska, koji pomaže protok krvi iz srca u ostatak tijela. S ovom posljednjom procedurom, Schwarzenegger je u podcastu rekao da su mu doktori savjetovali da ugradi pacemaker "jer je ožiljak od prethodne operacije uzrokovao nepravilne otkucaje srca" nekoliko godina.

Dodao je da mora da ide na redovne preglede i da je to život sa urođenim problemom srca uz poruku da ga uprkos svemu niko neće čuti da se žali.