Showbiz
94

Angelina se želi preseliti u Englesku kako bi postala nova princeza Diana

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Autor knjige "Brangelina, neispričana priča" Ian Halperin kazao je kako je Angelina Jolie imala plan koji se Bradu Pittu nije svidio i da je zbog toga došlo do razvoda. Pisac tvrdi kako se Angelina željela sa djecom odseliti u Veliku Britaniju gdje bi radila i dalje na humanitarnim projektima za djecu, dok bi Pitt ostao u Los Angelesu i radio na filmskoj karijeri.

Za vanjski svijet oni bi ostali savršeno sretni bračni par, ali dodatne želje prelijepe glumice nisu se svidjele njenom mužu. Ona je željela otvoreni brak, a kada bi došao da vidi djecu bili bi ponovo zajedno. Brad je burno reagovao i uslijedila je svađa.

Prema navodima prijatelja oboje su bili nevjerni i bili su opsjednuti poslom. Najgori dio svađe bio je u vezi djece jer je Brad zaista bio posvećen otac.

U biografiji se navodi kako je Angelina bila nasilna. Mučio se s njenim bijesom i nerijetko se zaključavao u sobu dok bi ona lupala šakama po vratima i vrištala da izađe. Naime, Angie ima "vulkanski temperament". Dogovorila je iznajmljivanje kuće od 15.000 funti na mjesec u Surreyu, upis djece u britansku školu, a ona bi nastavila stopama princeze Diane čiji je život prostudirala u detalje.

Željela je i mjesto u Gornjem domu zbog čega je bila spremna odreći se državljanstva SAD-a. Jedan od prijatelja rekao je kako je Angelina imala ambiciju i da se uda za člana kraljevske porodice.

"Princ Andrew je u njenom radaru", rekla je prijateljica popularne glumice. Brad je mislio da je oluja prošla nakon putovanja u Francusku, ali Angelina se tajno sastala sa svojim advokatima kako bi saznala kako da dođe do cilja, a oni su joj rekli da mu mora uništiti reputaciju kako bi dobila potpuno starateljstvo nad djecom.

Tada su mediji počeli pisati grozote o Bradu, pa i onu da je povrijedio svoju djecu. Navodno je fizički zlostavljao Maddoxa na letu ka SAD-u jer je bio pijan i postao nasilan. Bradovi prijatelji kazali su da je se Brad osjećao uništeno kada je vidio šta sve piše u papirima za razvod. Između ostalog, optužuje ga i za aferu sa francuskom glumicom Marion Cotillard.

Američki mediji pisali su i to da je Angelini bilo previše to što je Brad koristio marihuanu. Njegovi prijatelji su to negirali. Rekli su da nekada pije tokom leta, ali da nikada nije bio nasilan.

"Brad je pacifista i posvećen otac. On je taj koji se igra s djecom, ne ona", kazao je jedan prijatelj.

Za razliku od Angeline, on je odlučio šutjeti i ne blatiti ime majke svoje djece. Ovih dana spavaju u odvojenim krilima vile. Pojavila se i informacija da je Angelina iznajmila kuću od 50.000 funti u Malibuu za novi život.

Imali su brojne probleme koje su vješto prikrivali zbog brenda Brangelina koji im je donio mnogo novca. Nisu se slagali u vezi odgoja djece.