Željko Mitrović, TV "Pink"
0

"Angelina mrzi Srbe, neću da radim s njom"

Sarajevo-x.com
Vlasnik televizije "Pink", Željko Mitrović, odbio je saradnju sa holivudskom zvijezdom Angelinom Jolie, koja je planirala da u Srbiji snimi svoj rediteljski prvjenac.

Čelni čovjek “Pinkove” imperije poručio je da je odbio zajednički posao sa glumicom kad je shvatio da ona nema lijepo mišljenje o Srbima.

"Imao sam velike simpatije prema Angelini Jolie i veoma sam poštovao njeno djelo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja s njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem dio nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao vječite loše momke. To ne želim i neću", poručio je Mitrović nakon što se u utorak sastao sa četvericom producenata iz tima Jolijeve da bi razgovarali o učešću "Pink Films Internationala" u stvaranju filma koji bi trebalo da se snima na teritoriji Srbije i dijelom u BiH.

Kako piše srbijanski "Press", film koji će Angelina režirati,, i u kojem će imati glavnu ulogu, ima scenario koji Srbe predstavlja kao monstrume.

Jedna od scena u filmu prikazuje kako grupa Srba, od dječaka do penzionera, siluje lijepu i mladu muslimanku, dok joj u drugoj sceni poludjeli srpski vojnik odsjeca i grize dojku.

Iako bi ovaj posao značio mnogo za Mitrovićevu TV i producentsku kuću, on je saradnju odbio nakon upoznavanja sa scenarijem.

On je naveo da njegova kompanija ne želi na bilo koji način biti dio nečega što može i hoće predstaviti srpski narod u izuzetno lošem svjetlu, navodi se, između ostalog, u saopćenju TV "Pink".

Prema planu, Angelina je trebalo da do kraja mjeseca obiđe nekoliko lokacija za snimanja u Bosni i Srbiji i da jedan dio filma radi u “Pinkovim” filmskim studijima u Šimanovcima.