Prekršio pravila Mete
172

Andrewu Tateu obrisani Instagram i Facebook nalozi: Samoproglašeni ženomrzac ostaje izolovan

N. V.
Kontroverznom online influenseru i samoproglašenom ženomrscu Andrewu Tateu zabranjen je pristup Meta platformama Instagram i Facebook te su mu obrisani postojeći nalozi.

Tate je bivši kickbokser i zvijezda reality TV-a, koji ima problema i sa zakonom zbog sumnje na eksploataciju žena.

Njemu je Meta zabranila pristup platformama Facebook i Instagram zbog kršenja njihove politike "o opasnim organizacijama i pojedincima", potvrdila je to kompanija.

Tate je na Twitteru 2017. godine naveo da je ženama mjesto u kući i da žrtve silovanja "snose odgovornost" za napad na njih, nakon čega mu je Twitter trajno zabranio pristup platformi. Također, TikTok je zabranio Tateov službeni račun na svojoj platformi i radi na uklanjanju sadržaja koji se odnosi na njega, a koji krši smjernice ove društvene mreže.

On je prvi put postao poznat nakon pojavljivanja u TV emisiji Big Brother 2016. godine, kada je uklonjen iz serijala nakon što se pojavio snimak na kojem je tukao ženu.

Od tada je naišao na kritike svojih objava na društvenim mrežama, koje su dobrotvorne organizacije za zlostavljanje u porodici nazvale "ekstremnom mizoginijom". Međutim, on ima i veliku popularnost kod mladih muškaraca, koji su uglavnom razočarani ženama.