Rodila u 17. godini
1k

Ana Bekuta o sinu kojeg je kao bebu ostavila u domu: Ta osjećanja su negdje potisnuta

I. S.
Ana Bekuta i njen sin Igor
Ana Bekuta i njen sin Igor
Ana Bekuta govorila je o problemima s kojima se susrela kada je u 17. godini rodila sina Igora Polića i razlozima zbog kojih ga je odlučila na neko vrijeme ostaviti u domu za nezbrinutu djecu.

Naime, Ana je ostala trudna nakon kratke veze s partnerom, čije ime nikada nije željela otkriti.

"U 17. godini imala sam zdravu i zrelu odluku da rodim dijete, šta god da se desi na ovom svijetu. Bila sam maloljetna, odnosi u porodici, selu, okolini nisu bili sjajni. Da bi se stanje sredilo i smirilo, dala sam Igora u dom u Zvečanskoj ulici. Ostao je tamo osam i po mjeseci. Svakih 10 dana sam odlazila da ga vidim i vraćala se. Kad sada pričam o tome, kao da pričam o nekom drugom. Ta osjećanja su negde potisnuta", rekla je jednom prilikom.

Ispričala je i kada se Igor vratio kući.

"Tek kada se sredilo stanje u porodici, kada su na moje insistiranje roditelji pristali da dođem s Igorom kući, dovela sam ga. Bio je maj, u septembru sam napunila 18 godina. Igor je, naravno, postao miljenik porodice, a ja sam u 17. godini sazrela. Moje djevojaštvo nije postojalo, zamijenile su ga pelene i briga o djetetu. Bila sam, što bi klinci danas rekli, utripovana, nezreli oboje i ta veza nije rezultirala brakom. Gimnaziju sam napustila poslije drugog razreda, a rođenje Igora ubrzalo je odluku da se bavim muzikom", ispričala je.

Igor je naveo da o svojoj majci ne misli ništa loše.

"Otkako znam za sebe, znam da je ona bila prinuđena da jedan dio života bude bez djeteta. To se nikada nije krilo od mene niti je na mene ostavilo bilo kakve posljedice. Majka mi je sve to nadoknadila kasnije. Nas dvoje i danas pričamo o tome. Vjerujte da sam na taj period uvijek gledao najnormalnije. Taman posla da sam majci zamjerio što je morala da me da u dom. Nikad joj to nisam prebacio. Moja majka je to morala da uradi jer je takav bio zakon tada", kazao je.

Spomenuo je i da zna ko mu je otac, ali da nisu u kontaktu.