Showbiz
11

Amy Winehous kakvu niste poznavali: Djevojčica predivnog glasa koja je voljela život

Klix.ba
Jevrejski kuhar, stara gitara i traka "Chill-out" samo su neke od stvari koje su izložene u San Franciscu a koje vam pomažu da "zavirite" u rani život pjevačice Amy Winehouse. Slike i predmete odabrala je njena porodica i pokazuju način na koji su je oni doživjeli.

Izložba se zove "Amy Winehouse: Porodični portret" koju je napravio Jevrejski muzej u Londonu uz pomoć brata preminule pjevačice, Alexa, i njegove supruge Rive. Oni su dali fotografije na kojima se nalazi Amy prije nego je postala međunarodno poznata.

Među muzikom može se pronaći jazz i soul tonovi iz Mickey Mouse Cluba koje je slušala do svoje dvadesete godine. Upravo ta muzika i svira tokom izložbe. Tu je i kolekcija odjeće koju je Amy voljela nositi privatno i tokom nastupa.

"Amy je bila, do najdublje srži, jednostavno malo jevrejsko dijete iz Sjevernog Londona s velikim talentom koje je više od ičega željelo biti iskreno prema svom naslijeđu", rekao je njen brat Alex.

Porodica se ogradila od filma koji je objavljen o preminuloj pjevačici kazavši kako film nije slavio njen život i talenat već stvara zabludu i širi neistine.

"Nova izložba je daj porodici šansu da pokaže koje Amy bila zaista,da nije bila samo ovisnica koja je preminula od trovanja alkoholom. Izložba slavi stvari koje su bila njena strast", navodi San Francisco Contemporary Jewish Museum.