{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amra Silajdžić u projektu Haruna Mehmedinovića o gorko-slatkom životu Balkana

14.11.2013. u 11:04
13
Amra Silajdžić u projektu Haruna Mehmedinovića o gorko-slatkom životu Balkana
13
Reditelj Harun Mehmedinović i bh. manekenka Amra Silajdžić udružili su snage na Mehmedinovićevom projektu "Bloodhoney" i u Los Angelesu snimili fascinantne fotografije koje bi trebale biti objavljene u knjizi "Persona".
"Bloodhoney" je Mehmedinovićev projekt započet prije dvije godine. Riječ je o svojevrsnom psihološkom eksperimentu u kojem mahom učestvuju njegovi prijatelji, a o čemu je portal Klix.ba već pisao. Među tim prijateljima je i Amra Silajdžić.

Dvoje umjetnika poznaju se već četiri godine, otkako je manekenka doselila u Los Angeles, gdje Mehmedinović, inače sin uglednog bh. književnika Semezdina Mehmedinovića, živi već 17 godina.

Kako kaže za Klix.ba, snimali su u Griffith parku i Mojave pustinji, a atmosfera na snimanju je bila odlična.

Mladi reditelj kojeg domaća publika pamti po izuzetno uspješnom kratkom filmu "U ime sina" planira izdati i knjigu sa fotografijama i pričama nastalim u okviru projekta Bloodhoney.

"Bit će to knjiga priča o ljudima koji su odlučili pobjeći od svog svakodnevnog života kako bi doživjeli avanturu", kaže ovaj svestrani umjetnik.

Mehemdinović za knjigu nazvanu "Persona" trenutno prikuplja novac putem Kickstartera, a pomoći možete i vi.

Samo ime "Bloodhoney" se odnosi na gorko-slatku prirodu života na Balkanu, a više o ovom projektu saznajte na oficijelnoj Facebook stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: