Ponosna mama
595

Amra Silajdžić Džeko i njena kćerka Sofia trčale maraton u Rimu za male heroje

Klix.ba
Amra Silajdžić Džeko i njena kćerka Sofia trčale su danas u Rimu za djecu oboljelu od raka u BiH. Organizator utrke je udruženje "Bosna u srcu" u Italiji.

"Ponosna mama. Pored mene je trku trčala i moja Sofia, a i ostali građani Bosne i Hercegovine u Rimu. Divna inicijativa, divni ljudi i druženje danas. Svi zajedno za našu djecu!", napisala je Amra uz fotografiju.

Učesnici 15. Međunarodnog maratona u Rimu pretrčali su pet kilometara kroz centar Rima.

Udruženje građana "Bosna u srcu" osnovano je 1992. godine. Do 1996. godine pomagali su izbjeglicama iz BiH i slali humanitarnu pomoć. Od završetka rata koncetrisani su na promociju kulture BiH, sportske inicijative te obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. Od 2004. godine udruženje pomaže roditeljima djece s područja zemalja bivše Jugoslavije koja su hospitalizirana zbog ozbiljnih bolesti u bolnicama u Rimu.

Sada su pokrenuli akciju "Trčimo za djecu oboljelu od raka i Roditeljsku kuću u Sarajevu". U svom apelu naveli su kako je Roditeljska kuća dom za djecu oboljelu od raka koja se liječe na klinici u Sarajevu, te da im pruža psihološku podršku, rehabilitaciju i resocijalizaciju. Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" također se pobrine da svako dijete dobije i periku od donirane ljudske kose, dok njihova ponovo ne naraste.

Amra Silajdžić Džeko je od marta prošle godine ambasadorica Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. Od tada redovno promoviše aktivnosti udruženja u najboljem svjetlu i zalagaže se za što bolji položaj djece oboljele od raka u društvenoj zajednici.

Više informacija o načinu doniranja možete pronaći na ovom linku.