Showbiz
137

Amerikanci brane Obaminu kćerku nakon što je snimljena kako puši džoint

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Snimak na kojem kćerka američkog predsjednika Baracka Obame Malija puši nešto što nalikuje na džoint nedavno se pojavio na internetu bio je povod nekim medijima i pojedincima da osramote mladu djevojku, ali ima i onih koji su joj pružili podršku.

Radi se o videu koji je snimljen prošlog mjeseca tokom muzičkog festivala Lollapalooza na kojem je Malia snimljena kako puši nešto za šta mediji tvrde da je džoint, dok su drugi oko nje plesali.

Uslijedio je val poniženja, a neki su je nazivali "dnom" i "divljim djetetom".

No, više je onih koji su branili osamnaestogodišnju djevojku. Podršku je Malia dobila putem društvenih mreža te su u njenu odbranu stali mnogi sunarodnjaci. Oni smatraju da su kritike nefer i preoštre.

"Ostavite Maliju na miru. Ona odrasta, ne želim dijeliti takve tekstove", "Zar Malia ne može jednostavno živjeti", "Ne zanima me da li Malia puši cigarete ili džoint. Zaboga, pustite je da bude tinejdžerka", "Sad ćemo svi napraviti dramu zbog toga što puši džoint. Zabrinut sam zbog činjenice da ona ima prijatelje koji dijele ovaj video", samo su neki od statusa na društvenim mrežama.

Maliju je branila i Meghan McCain, kćerka bivšeg republikanskog kandidata za predsjednika, senatora Johna McCaina, koji je bio Obamin protivnik 2008. godine.

"Ostavite Maliju Obamu na miru", napisala je Meghan na Twitteru.