"Potkupili" ga čipsom
34

Američki youtuberi na udaru kritika jer su pustili da njihov šestogodišnji sin trči maraton

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
YouTuberi iz Kentuckyja Ben i Kami Crawford prozvali su dvojicu olimpijskih sportaša koji su ih kritikovali jer su pustili svog šestogodišnjeg sina da trči na maratonu, rekavši da su komentari potaknuli "lov na vještice" protiv njih na društvenim mrežama.

Par se suočio s burnom reakcijom nakon objave na Instagramu od 1. maja u kojoj su napisali da je njihov sin Rainier, koji je s njima trčao maraton od 40 kilometara plakao tokom događaja pa su mu obećali kupiti kutiju Pringlesa ako se nastavi kretati.

Tvit objavljen 4. maja s profila koji pripada australskom olimpijskom maratoncu Leeju Troopu nije imenovao Crawfordove, ali se odnosio na spomenutu objavu te je poručio da činjenica da roditelji dijete potkupljuju da završi maraton" s Pringles čipsom nikako nije u redu.

Istog dana, američka olimpijska maratonka Kara Goucher napisala je niz tvitova koji se referiraju na porodicu Crawford, navodeći da puštanje šestogodišnjaka da trči maraton "nije dobro" za njegovo zdravlje.

Prema Running magazinu, neki stručnjaci ne potiču djecu od 16 godina i manje da treniraju za maratone kako bi izbjegli komplikacije u tjelesnom razvoju tijekom puberteta.

Crawfordovi su 8. maja odgovorili na reakciju u izjavi na svom Instagram profilu, rekavši da su sportaši koristili "svoje velike platforme za emitiranje apsolutnih moralnih imperativa" i pozvali ih da "preuzmu odgovornost".

Dodali su da je Služba za zaštitu djece (CPS) nenajavljeno posjetila njihov dom 7. maja, rekavši da je netko prijavio da su Rainiera natjerali da trči "protiv njegove volje". Par je negirao da je svoje dijete prisiljavao da završi maraton.