Showbiz
3k

Amar Jašarspahić Gile usvojio dječaka: Alen nas je dobro prihvatio i krenuo je u školu

Piše: M. N.
Poznati bh. pjevač i pobjednik "Zvezda Granda" Amar Jašarspahić Gile oduševio je javnost, ne samo u BiH, već i u regiji svojom humanošću. Nakon što je velikodušno pomagao ljude koji su u majskim poplavama izgubili svoje domove, te preuzeo na sebe troškove školovanja sina jednog od stradalih rudara u jami Raspotočje, sada je usvojio dijete.

Šestogodišnji dječak Alen kojeg su roditelji napustili sada je dobio topli dom, a njegov staratelj je od pretprošle sedmice Amar Jašarspahić.

"Redovno posjećujem domove i družim se s mališanima. Upoznali smo se Alen i ja prilikom jedne posjete. Dječak je pobjegao iz doma. Ja nisam mogao da ga vratim nazad, tačnije nisam imao srca, a i on me molio da ostane uz mene", rekao je Jašarspahić za Klix.ba.

Sva papirologija je okončana i Gile je sada zvanično Alenov staratelj.

"Molba je podnesena i nije bilo razloga da je odbiju, jer redovno radim, imam visoka primanja, majka mi je zaposlena kao i djevojka. On je nas sve prihvatio i mi njega, te je krenuo u osnovnu školu", kazao je Jašarspahić.

Gile i Alen trenutno živi u Kaknju. Pjevač nastupa po Evropi, Americi, a sada se priprema za turneju u Australiji. U toku su i pripreme za novi album, drugi u njegovoj karijeri.

"Mislim da ću obaveze uspjeti uskladiti, a kad ja nisam tu čuvaju ga moji roditelji, te nana i dedo", rekao je Jašarspahić.

Podsjetimo, Gile je postao poznat širom regije kada je "oborio s nogu" žiri popularnog muzičkog showa "Zvezde Granda" otpjevavši pjesmu "Imam ljubav, ali kome da je dam". Gile je iz emisije u emisiju dobijao najviše glasova i sa 168.718 glasova proglašen pobjednikom ovog showa 2013. godine.

Osim blistave muzičke karijere bavi se humanitarnim radom, zbog čega je nagrađivan više puta, ali to, poput pravog humaniste, ne ističe previše.