Nakon koncerta u Osijeku
34

Aleksandra Prijović se osvrnula na zabranu nastupa u Zadru: Pozdravljam gradonačelnika

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović sinoć je nastupala u Osijeku, a na konferenciji za medije po završetku koncerta osvrnula se i na tvrdnje da joj je zabranjen nastup u Zadru.

Naime, prije nekoliko dana Index.hr izvijestio je da gradonačelnik Zadra Branko Dukić nije dozvolio organizovanje koncerta srbijanske pjevačice.

Prijović je nakon još jednog u nizu rasprodanih koncerata održala konferenciju za medije te tom prilikom prokomentarisala ovaj slučaj.

"Ja koliko sam vidjela izjavu, ne postoji nikakva zabrana. Mislim da je tu sve u redu i ovim putem pozdravljam gradonačelnika, iako je rekao da ne sluša ovu vrstu muzike. Ako se bude predomislio, dobrodošao je na koncert", poručila je Aleksandra.

Podsjetimo, prema navodima Indexa koncert se trebao održati u maju u dvorani "Krešimir Ćosić", ali je Dukić izričito odbio da u gradu pjeva srbijanska zvijezda pa koncert nije zakazan ni najavljen. Izvor im je kazao da je Dukić odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da "nema slobodnih termina" u spomenutoj dvorani.

Nakon objave vijesti, Dukić se oglasio i poručio da je protiv svake vrste zabrane, kao i da ne razumije zašto se tolika fama digla oko toga.

"Lično, nisam ljubitelj te muzike niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome", poručio je.