Osjećala fizičku bol
1

Alanis Morissette: Nakon poroda pala sam u tešku depersiju

Klix.ba
Alanis Morissette (Foto: AFP)
Alanis Morissette (Foto: AFP)
Pjevačica Alanis Morissette je izjavila da je nakon prvog porođaja pala u tako duboku depresiju da je osjećala fizički bol i da se borila prilikom izvršavanja i najjednostavnijih zadataka.

Morissette je sina Evana rodila 2010. godine, a ubrzo nakon poroda je pala u depresiju. Kako kaže, majčinstvo joj je teško palo.

Pjevačica je sada otkrila da se osjećala veoma loše i da je bila potištena zbog svega oko sebe.

"Dijete sam rodila u svom domu, prirodnim putem. Porod je trajao dugo, više od 25 sati. Bio je veoma težak. Šutjela sam sve vrijeme, činilo se kao da sam na nekom duhovnom putovanju koje je fizički veoma bolno. Moj muž je bio uz mene sve vrijeme. Jednostavno je bio uz mene i to je sve što mi je bilo potrebno.

Depresija koja je uslijedila nakon poroda me iznenadila. Podložna sam depresiji, ali ono što me šokiralo je fizički bol. Dotad nisam imala predstavu o tome koliko može boljeti sve, počevši od udova i leđa pa sve do prsa i glave. Sve me boljelo i trajalo je 15 mjeseci. Za sve mi je bilo potrebno mnogo više truda nego inače.

Željela sam da plačem, ali to mi tada ne bi donijelo nikakvo olakšanje. Moja depresija se svodi na potištenost. Prošla sam mnoge terapije i sada se osjećam dobro i sretno. Na svu sreću, moja depresija nije utjecala na moje povezivanje sa sinom. Mada, moram priznati da se naša povezanost mnogo povećala od kada sam se poćela osjećati bolje", rekla je Morissette za magazin You.