Ulaže u nekretnine
0

Adele traži novu kuću u Londonu za 10 miliona funti

Klix.ba
Adele
Adele
Britanska pjevačica Adele odlučila je kupiti novu kuću u Londonu, a prema pisanju Mirrora, spremna je izdvojiti 10 miliona funti. Lokacija koju je odabrala je South Kensington.

Adele je nadavno dospjela na vrh liste najbogatijih britanskih muzičara. Njeno bogastvo se procjenjuje na 20 miliona funti. U martu je kupila kuću u Brightonu.

"Adele mudro ulaže svoj novac. To čini radije nego da ga ostavlja u banci. Krajem prošle godine je počela tražiti imanje u West Sussexu. Nakon što je kupila kuću u Brightonu, ona želi imati imanje i u Londonu. Rođena je u ovom gradu i svi njeni prijatelji žive ovdje, tako da je razumljivo to što želi imati dom u Londonu. Za novo imanje je spremna izdvojiti 10 miliona funti. Tu bi mogla osnovati i svoju porodicu u budućnosti", rekao je izvor blizak pjevačici.

Adele je pronašla kuću sa sedam soba i terasom i veoma je zainteresovana za kupovinu. Prethodno je živjela na iznajmljenom imanju u West Sussexu vrijednom 7 miliona funti. Mjesečno je za iznajmljivanje plaćala 15.000 funti.