Show Dance: Klopić i Lugavić finalistkinje svjetskog prvenstva

S
Sarajevo-x.com
27.11.2011. u 20:47
0
0
Show Dance: Klopić i Lugavić finalistkinje svjetskog prvenstva
0
Nakon sjajnog rezultata na Svjetskom kupu u Beogradu koji je održan u oktobru mjesecu tekuće godine i osvojenog 2. mjesta, članice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Show Dance-u Vanesa Klopić i Lejla Lugavić nastavljaju sa izvanrednim rezultatima. Naime, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj plesni par Klopić-Lugavić plasirao se u finale i zauzeo 4. mjesto u kategoriji Show Dance Duo djeca.

Svjetsko prvenstvo je održano u Riesa-i (Njemačka) u periodu od 21. do 26. novembra 2011. godine, na kojem je učešće uzelo više od 3.400 takmičara. Takmičenje je proteklo u organizaciji IDO-a (International Dance Organization), koja broji 90 zemalja članica sa širom svijeta.

Ovaj fantastični rezultat predstavlja uspjeh saradnje dva sportska kluba i to Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli (UPK UNTZ) i kluba ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla (KRSG "Sloboda" Tuzla).

Bitno je naglasiti da klub ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla postiže izuzetne rezultate i u okviru svojih takmičarskih aktivnosti, koje su vezane za ritmičku gimnastiku, prije svega zahvaljujući trenerici Svitlani Nosan-Tinjić bez koje i pomenuti rezultati u sportskom plesnom segmentu ne bi bili mogući.

Pomenuti plesni par na ovom takmičenju nastupio je pod vodstvom trenerica Svitlane Nosan Tinjić iz KRSG "Sloboda" Tuzla i Dine Miraščić iz UPK UNTZ. Kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju nastupila je i Vanessa Tinjić, u kategoriji Show Dance Solo djeca, koja je plasiravši se u četvrtfinale i zauzevši 19.mjesto postigla zavidan rezultat. Uz trenere iz KRSG "Sloboda" Tuzla velike zasluge za ovaj odličan rezultat pripadaju trenerici Melihi Jahić.


Dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je pristigao iz Tuzle, nesebično su ugostili i podržali prijatelji ova dva kluba iz Češke, Azur, Alis-Koki i Amira Bajrić.

Ova dva sportska kluba kao i njihove trenere i takmičare očekuju pripreme za naredna plesna takmičenja sa kojih, to je sada sasvim sigurno, možemo očekivati još mnogo dobrih rezultata.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: