{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Show Dance: Klopić i Lugavić finalistkinje svjetskog prvenstva

S
27.11.2011. u 20:47
0
0
Show Dance: Klopić i Lugavić finalistkinje svjetskog prvenstva
0
Nakon sjajnog rezultata na Svjetskom kupu u Beogradu koji je održan u oktobru mjesecu tekuće godine i osvojenog 2. mjesta, članice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Show Dance-u Vanesa Klopić i Lejla Lugavić nastavljaju sa izvanrednim rezultatima. Naime, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj plesni par Klopić-Lugavić plasirao se u finale i zauzeo 4. mjesto u kategoriji Show Dance Duo djeca.

Svjetsko prvenstvo je održano u Riesa-i (Njemačka) u periodu od 21. do 26. novembra 2011. godine, na kojem je učešće uzelo više od 3.400 takmičara. Takmičenje je proteklo u organizaciji IDO-a (International Dance Organization), koja broji 90 zemalja članica sa širom svijeta.

Ovaj fantastični rezultat predstavlja uspjeh saradnje dva sportska kluba i to Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli (UPK UNTZ) i kluba ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla (KRSG "Sloboda" Tuzla).

Bitno je naglasiti da klub ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla postiže izuzetne rezultate i u okviru svojih takmičarskih aktivnosti, koje su vezane za ritmičku gimnastiku, prije svega zahvaljujući trenerici Svitlani Nosan-Tinjić bez koje i pomenuti rezultati u sportskom plesnom segmentu ne bi bili mogući.

Pomenuti plesni par na ovom takmičenju nastupio je pod vodstvom trenerica Svitlane Nosan Tinjić iz KRSG "Sloboda" Tuzla i Dine Miraščić iz UPK UNTZ. Kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju nastupila je i Vanessa Tinjić, u kategoriji Show Dance Solo djeca, koja je plasiravši se u četvrtfinale i zauzevši 19.mjesto postigla zavidan rezultat. Uz trenere iz KRSG "Sloboda" Tuzla velike zasluge za ovaj odličan rezultat pripadaju trenerici Melihi Jahić.


Dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je pristigao iz Tuzle, nesebično su ugostili i podržali prijatelji ova dva kluba iz Češke, Azur, Alis-Koki i Amira Bajrić.

Ova dva sportska kluba kao i njihove trenere i takmičare očekuju pripreme za naredna plesna takmičenja sa kojih, to je sada sasvim sigurno, možemo očekivati još mnogo dobrih rezultata.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: