“Sarajevo dance open 2011“
0

Takmičenje u latinoameričkim i standardnim plesovima

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kulturno-sportska manifestacija "Sarajevo Dance Open 2011“, veliko međunarodno takmičenje u latinoameričkim i standardnim plesovima, počela je jučer u Sarajevu.

Da Sarajevo može privući veliki broj kvalitetnih plesnih parova dokazano je i jučer kada se za titulu najboljih u nekoliko kategorija borilo više od 70 plesnih parova iz 13 zemalja Evrope, a sve pod budnim okom sudijskog panela sastavljenog od 16 sudaca iz 10 zemalja.

Titulu najboljih u najkvalitetnijoj kategoriji WDSF Open Standard osvojio je ruski par Ilya Chubanov i Rybalko Anastasia koji su pokazali da se u Rusiji pleše odličan engleski valcer, tango, bečki valcer i drugi standardni plesovi.

Srebrna medalja otišla je u Italiju za par Salvatore Vittaca i Stefania Vitacca, dok su treće mjesto zauzeli Alexey Rubtsov i Jasmina Arko iz Slovenije.

Među najboljih šest u finale su se još plasirali parovi iz Rumunije, Hrvatske i Slovačke.

Najbolje plasirani par iz BiH u ovoj kategoriji su Stefan Vojvodić i Sonja Ukmar iz PK Habanera Banja Luka koji su zauzeli 14. mjesto.

Današnji program u sportskoj dvorani hotela "Hollywood"počinje u 11 sati plesnim takmičenjem za titule najboljih na Državnom prvenstvu BiH u standardnim plesovima za 2011. godinu u svim starosnim kategorijama, a od 13 sati gledaoci će imati priliku uživati u plesu nekih od najboljih plesnih parova svijeta u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Večernji gala program počinje u 19 sati.

Danas će na „Sarajevo Dance Open 2011“ plesati i najboljih par iz Austrije, koji je prije 15 dana na Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima zauzeo 7. mjesto, kao i neki od najboljih parova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Grčke, Rusije, Italije, Turske, Češke, Slovačke, Makedonije...

Svoje plesno umijeće danas će pokazati više od 100 parova iz 16 zemalja Evrope, saopćeno je iz Plesnog sportskog saveza F BiH.