Čarobna noć
93

Sarajevo se zabavlja uz The Last Location uoči Čolinog koncerta

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nastupom DJ Drop Department i odličnom svirkom sarajevskog benda The Last Location počeo je novogodišnji dernek u sklopu javnog dočeka 2018. u Sarajevu.

Dok svi s nestrpljenjem očekuju zvijezdu večeri, Zdravka Čolića Čolu, zabave uz ples, pjesmu, iće i piće ne manjka na Marijin Dvoru.

Mladi i stari, turisti i domaći posjetioci počeli su se okupljati na platou ispred Sarajevo City Centra već prije nekoliko sati. Brojni stranci, Bosanci i Hercegovci i dalje pristižu na Marijin Dvor. Za očekivati je kako će do 22:30 sati, kad Čola zapjeva, ovo sarajevskom naselje biti preplavljeno publikom.

Iako je temperatura pala tokom večeri te se magla spustila, to ne sprječava Sarajlije i goste iz svih krajeva da se zabavljaju na otvorenom. Građani iz obližnjih stambenih objekata također su spremni s prozora pozdraviti muzičku legendu.

Sarajevo će pjevati Čoline hitove u posljednjim satima ove i prvim satima iduće godine. Ovu čarobnu noć dodatno će, tačno u ponoć, začiniti i veličanstveni vatromet s krova hotela Holiday.

Posljednjih dana organizatori javnog dočeka Nove godine u Sarajevu vršili su obimne pripreme kako bi Sarajlijama i gostima glavnog grada pružili spektakularnu novogodišnju proslavu. Nakon što je Sarajevo u 2017. godinu uveo Dino Merlin, a u 2018. će to učiniti Zdravko Čolić, glavni grad BiH može se smatrati novogodišnjim centrom regije.