Holivudski glumac
0

Russell Crowe se požalio da mu je u požarima koji haraju Australijom uništen dio imovine

E. Sk.
Foto: AFP
Foto: AFP
Zbog vatrene stihije koja već danima hara istočnom obalom Australije u problemima se našao i slavni holivudski glumac Russell Crowe.

Mada je bio van zemlje kada su izbili požari, glumac je fanovima na Twitteru poručio da je vatra progutala i dio njegovog imanja u Novom Južnom Walesu.

Kako je kazao, dvije građevine na njegovom ranču od čak 400 hektara potpuno su uništene, dok se prava šteta još ne zna.

Slavni glumac objavio je video i slike uništenog područja, a u jednom trenutku nad njegovim imanjem se pojavio i helikopter s vodom koji je gasio goruća stabla.

"Nisam trenutno u Australiji. Moja porodica je na sigurnom, okružena prijateljima. Požar je došao do mog imanja tokom jučerašnjeg dana. Moje srce je sa svima u dolini. Izgubili smo dvije zgrade, ali možemo biti sretni, jer je moglo biti puno gore", napisao je glumac i zahvalio svima koji su na terenu i gase požare.

Svako ljeto Australija se suočava s požarima koji predstavljaju ozbiljnu prijetnju, a ove godine neočekivano su se počeli širiti zbog iznimno suhih uslova kao posljedica trogodišnje suše. U požaru koji se neprestano širi do sada je stradalo troje ljudi.